De werkgever mag alleen overgaan tot invoering van een volledige schorsing of een regeling van tijdelijk arbeid als hij hiervan kennis heeft gegeven door aanplakking op een goed zichtbare plaats in de lokalen van de onderneming, ten minste zeven dagen vooraf, de dag van aanplakking niet inbegrepen. [738] Er dient rekening te houden worden met het feit dat deze regelingen steeds per kalenderweek van toepassing zijn (dus beginnend op een maandag). De kennisgeving moet vermelden:
- de naam, voornaam en gemeente van de woonplaats van de bedienden van wie de uitvoering van de overeenkomst wordt geschorst;
- het aantal schorsingsdagen en de data waarop de uitvoering van de overeenkomst voor elke bediende geschorst zal zijn;
- de datum waarop de volledige schorsing van de uitvoering van de overeenkomst of de regeling van gedeeltelijke arbeid zal ingaan en de datum waarop die schorsing of die regeling zal eindigen.
- de verbintenis van de werkgever het werk dat normaal had moeten worden verricht door de werknemers tijdens de duur van de schorsing van de uitvoering van hun arbeidsovereenkomst niet aan derden uit te besteden.
De aanplakking kan worden vervangen door een geschreven kennisgeving aan iedere bediende van wie de uitvoering van de overeenkomst wordt geschorst, ten minste zeven dagen vooraf, de dag van de kennisgeving niet inbegrepen. Die kennisgeving moet de hierboven bedoelde vermeldingen bevatten.
De mededeling van de aanplakking of van de individuele kennisgeving wordt de dag zelf van de aanplakking of van de individuele kennisgeving door de werkgever elektronisch naar de RVA verzonden, volgens de regels vastgesteld bij KB krachtens artikel 51 (zie voor een gedetailleerde bespreking hierboven bij de regeling voor werklieden).
Telkens als de werkgever het oorspronkelijk voorziene aantal schorsingsdagen verhoogt of van een regeling van gedeeltelijke arbeid overgaat naar een volledige schorsing van de uitvoering van de overeenkomst, is hij verplicht deze bepalingen na te leven. [739]
Dezelfde dag van deze kennisgeving, moet de werkgever aan de ondernemingsraad of, als er geen ondernemingsraad is, aan de vakbondsafvaardiging de economische oorzaken meedelen die de volledige schorsing van de uitvoering van de overeenkomst of de instelling van een regeling van gedeeltelijke arbeid rechtvaardigen. [740]